Page

Over Pieter Bas

8 april 2009
Foto Pieter Bas Elskamp

Photo by Michel Porro/Getty Images for Emerce eDay

Pieter Bas Elskamp
Geboren op 7 oktober 1981 in de lichtstad Eindhoven. Vernoemd naar het boek van Godfried Bomans (genaamd Pieter Bas dus), een aan te raden stukje Nederlandse literatuur. Na Eindhoven volgden Culemborg en Joure als woonplaatsen, alvorens Groningen de locatie werd om te gaan studeren. Bedrijfskunde aan de RuG werd de studie van keuze.

Na de studie naar Utrecht verhuisd en daar (met een uitstapje naar Rotterdam en Amsterdam) inmiddels met veel plezier woonachtig.

Werk
De eerste 2 jaar ervaring opgedaan als Campagne Manager bij Leadfrog (inmiddels Heliview Online). Een online marketingbureau gespecialiseerd in online leadgeneratie, specifiek met kennisartikelen & whitepapers.

De 8 jaar erna zijn ingevuld in e-commerce en retail omgeving, eerst bij selexyz en daarna bij Blokker en Nextail. Ontwikkeling in functie en taken van het hands-on opbouwen en ontwikkelen van marketingkanalen tot uiteindelijke doorvertaling van campagnes en opstellen van jaarplannen, marketingkalender voor de verschillende Blokker formules.

Januari 2017 is de retail omgeruild voor de jongens- en marketingdroom om als Brand Marketeer voor Porsche, bij Pon Porsche Import, te mogen werken. Marketing voor de 911, 718 Boxster en Cayman en de verantwoordelijkheid voor de online activiteiten.

Persoonlijk
Samenwonend in Utrecht, met vriendin Emma. Ik hou van hobbies… waarbij reizen zeer goed bevalt, wat ik dan graag combineer met de voorliefde voor fotografie. Ik graag bezig ben met de laatste gadgets en nét iets te veel Nike’s in de kast heb staan. Tenslotte loop ik graag met regelmaat een rondje over de golfbaan in de hoop mijn handicap verder te verlagen

Ook heb ik een ‘kleine’ autotik… waarbij mijn eerste auto een stukje Neerlands trots was, de Volvo 480. Gevolgd door een MX-5 NB en een NA en nu meer zeer veel plezier genoeg van de V6 in mijn Nissan 350Z.