Page

Over Pieter Bas

8 april 2009

Wie is Pieter Bas Elskamp?Lang lang geleden, 7 oktober 1981 om precies te zijn, zag Pieter Bas Elskamp, zoon van Peter Elskamp en Barbara Elskamp-Weve het levenslicht.

Geboren in de lichtstad Eindhoven. De naam komt van het boek van Godfried Bomans genaamd Pieter Bas, een aan te raden stukje Nederlandse literatuur. Verder heb ik een broertje en zusje genaamd Jan Jaap en Annemijn. Vervolgens verhuisd naar Culemborg, waar het begin van opleiding begon aan basisschool De Paulusschool en later de middelbare school ORS Lek & Linge. In 1996 werd er verhuisd naar de rustige omgeving van Friesland, naar Joure (je weet wel, rotonde, Mc Donalds en Douwe Egberts) alwaar de middelbare school aan het OSG Sevenwolden in Heerenveen werd doorlopen.

Groningen werd de locatie om te gaan studeren, bedrijfskunde aan de RuG werd de studie van keuze. Daarnaast begon ik aan een actief lidmaatschap bij de faculteitsvereniging van bedrijfskunde, BIG (tegenwoordig EBF). Daarnaast werd de sport weer opgepakt, in de vorm van hockey bij de GCHC. Eerst in heren 7 en later in de Outsiders. Afronden en studietempo waren misschien niet de speerpunten, maar het actieve commissieleven wel en eind 2004 werd besloten om als finishing touch een bestuursjaar te gaan doen. En wel dat van de KEI, de introductieweek voor alle eerstejaars studenten in Groningen. Samen met 6 bestuursgenoten de KEI-week 2005, KEI zijn is meemaken, neergezet.

Mijn afstudeerstage heb ik gelopen bij Reed Business, onderdeel van Reed Elsevier, te Maarssen. Daar heb ik onderzoek gedaan in de hoek van e-business, om precies te zijn naar online leadgeneratie en de rol van content en waardecreatie hierbinnen.

Professionele achtergrond

Eind 2007 ben begonnen als Campagne Manager bij Leadfrog (inmiddels Heliview Online). Een online marketingbedrijf gespecialiseerd in online leadgeneratie, specifiek met kennisartikelen & whitepapers. Hier heb ik met veel plezier gewerkt tot begin 2010.

Maart 2010 werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en stap voorwaards. Deze uitdaging heb ik gevonden bij selexyz, waar ik werkzaam werd als online marketeer. Verantwoordelijk voor algemene online marketing ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine marketing, affliliates en social media.

Ook aan het selexyz-avontuur kwam een eind en juli 2011 is gekozen om als online marketeer aan de slag te gaan bij Blokker om daar de online activiteiten verder op te zetten en uit te bouwen. Een erg mooie uitdaging waar ik momenteel met zeer veel plezier mee bezig ben…

Persoonlijke intresse

Woonachtig in Rotterdam, samen met vriendin Elisa. Naast lekker op vakantie gaan met haar ben ik fervent twitteraar, gebruiker van een Nexus One android toestel, hou van mooie auto’s (#autospot), schiet graag leuke plaatjes met m’n camera al dan niet samen met de Urban Photocollective, sla graag af en toe tegen een golfballetje en hockey in heren 9 bij Phoenix.